فوم ها در صنایع مختلف از مواد اولیه مهم در تولید به حساب میآیند برای مثال در صنعت کالای خواب در تشک و بالش های طبی مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین در صنعت دکوراسیون، مبلمان منزل و در چند سال اخیر در ساختمان سازی کاربرد های وسیعی به همراه داشته است. فوم های مختلفی وجود دارد که هر نوع از آنها در صنعت خاصی بکار میرود.
دلیل نگارش این مطلب سوالات مکرر مراجعه کنندگان است که در هنگام خرید تشک طبی و فنری دچار سردرگمی میشوند زمانی که مشتریان به بازار و یا فروشگاه های آنلاین برای خرید تشک، بالش طبی و مبلمان مراجعه میکنند با اطلاعات و اصطلاحات تخصصی همانند فوم گرم، فوم سرد اسفنج یورتان مواجه میشوند که ممکن است باعث گیج شدن مشتری در انتخاب شود.
در این مقاله با تفاوت فوم سرد، فوم گرم و همچنین با تنوع فوم آشنا میشویم تا در هنگام خرید ایده آل ترین تصمیم را بگیریم و در پول و وقت خود صرفه جویی به عمل آوریم.
خانواده فوم ها به سه شاخه تقسیم بندی میشوند که موضوع اصلی بحث ماست:
فوم پلی اتیلن و فوم پلی استالین اغلب در زمینه های عایق های حراراتی، ضربه گیر، عایق صوتی و … کاربرد دارد.در صنایع تشک و کالای خواب، مبلمان و دکوراسیون از فوم های نوع اول یعنی پلی یورتان استفاده میشود این دسته از فوم ها که هدف اصلی این مقاله است به دو دسته تقسیم میشوند فوم سرد و فوم گرم.
فوم سرد یکی از انواع فوم های پلی ارتان است که با نام فوم سرد یا مموری فوم معروف است. این فوم در طبقه بندی ساختار سلولی پلی ارتان از نوع سلول باز است. نام گذاری “فوم سرد” نیز به دلیل استفاده از حرارت غیر مستقیم یا دمای پایین در مراحل تولید است دمای پایین باعث شکل گیری بیشتر مولکول های فوم سرد میشود همین علت باعث عملکرد بهتر و طول عمر بالای فوم میگردد. محصولاتی که در ساخت آنها از فوم سرد استفاده میشود معمولا بالای ۱۵ سال از سوی شرکت ها تضمین کیفیت (گارانتی) میشوند.
بالش فوم سرد یا مموری فوم چند سالی است که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است و به عنوان بالش طبی از سوی متخصصین ارتوپدی توصیه میشود. عملکرد این بالش ها به خاصیت شکل گیری حالت سر برمیگردد. با حالت گیری فوم سرد فشار وزن سر روی بالش طبی پخش شده در نتیجه سر به راحتی بر روی بالش آرام میگیرد و زیر ناحیه گردن پر میشود این موضوع ایجاد حالت استاندارد را در پی دارد. تفاوت بین بالش های فوم سرد در دانسیته مموری فوم و شکل گیری سریعتر آنهاست یعنی هر مقدار که بالش نرم تر باشد دانسیته پایین تری دارد وهر قدر فوم سفت تر باشد بالش دارای دانسیته بالا تری است.
دلیل نامگذاری فوم گرم، نحوه ی تولید آن است. فوم گرم برخلاف فوم های سرد در دمای بالای کوره و با حرارات مستقیم پخته میشود. ویژگی اصلی فوم گرم سفت بودن آن است هرچند این خاصیت به مرور زمان نرم تر میشود.فوم گرم کمترین خاصیت ارتجاعی را دارد که در دمای بالای کوره پخته میشود. ویژگی بارز فوم گرم سفت بودن آن هست که البته این خاصیت به مرور بر اثر استفاده کم شده و فوم نرم تر میشود. فوم های گرم معمولا طول عمر پایین تری دارند و به مرور زمان به اصطلاح گود میروند. فوم گرم اغلب در صندلی اتومبیل ها و ساختار مبل بکار گرفته میشود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |